PICkit 2

 PICkit 2 zelfbouw

 

 

Om PIC microchips te gebruiken in electronische schakelingen zullen ze eerst geprogrammeerd moeten worden. Er zijn verschillende programmeer units op internet te vinden. PICkit2 is een tamelijk allround unit en makkelijk na te bouwen. De unit wordt ook door veel programma's herkend als programmeer unit. Hier vind je de PCB layout, onderdelenlijst en software om de PICkit2 na te bouwen en te gebruiken. Ga ook naar deze website voor de PICkit2 of voor een andere PICkit2 clone. Een andere kleine uitvoering kun je hier vinden, maar maakt gebruik van een dubbelzijdige PCB.

 
 
De PICkit2 werkt alleen als de firmware (PK2V023200.hex) is geschreven naar de PIC microcontroller PIC18F2550.
 
 
Van links naar rechts (positie 1-5) worden de gekleurde draden gesoldeerd aan een DB-SUB15 female connector. De aansluitingen zijn gelijk aan de aansluitingen van de GalvaWisp programmer of Wisp648 programmer. De kabel is daarom ook te gebruiken als men gebruik maakt van één van deze programmeer units.


DBUS15

Positie 1: zwart - GND

Positie 2: rood - +5V

Positie 3: groen - PGC

Positie 4: blauw - PGD

Positie 5: geel - Vpp (MCLR)

Positie 6: wit - LVP (deze aansluiting wordt bij deze unit niet gebruikt en kan worden weggelaten).

Het geheel kan daarna in een DB-sub15 behuizing
 worden geschroefd.

Download PCB, soldeermasker, componenten, software, bouwaanwijzing, handleiding, firmware.Mocht je het zelf nog willen nabouwen... hier is het schema: